Lees hieronder een aantal interviews met de sprekers van de Masterclassreeks Veranderkunde Nieuwe Geluiden met achtergrondinformatie over de masterclasses.

Wouter Hart: 'Als je niet nieuwsgierig bent, vind je het dan wel belangrijk?'

Veranderen vraagt van ons dat we meer moeten doorgronden van wat er gaande is en dat we dat boven het vinden van oplossingen moeten stellen.’ Dat zegt Wouter Hart. ‘Ik denk wel dat het verleggen van de verhaallijn in je hoofd over veranderkundige vraagstukken veel vraagt van mensen. Maar dat is wel nodig om tot verandering te komen.’

Lees hoe je volgens Wouter Hart tot verandering komt

   
3 vragen aan Joris Luyendijk over veranderen

Veranderaars moeten kijken naar hun eigen rol in de organisatie. Dat zegt journalist en schrijver Joris Luyendijk. Drie vragen aan deze spraakmakende journalist.

Lees de 3 vragen en antwoorden van Joris Luyendijk

   
Wouter Hart: Niet loslaten, maar anders vasthouden

Wouter Hart maakt de vertaalslag naar de praktijk en lanceert 9 sleutels, handvatten, die helpen bij :

  • het leren sturen vanuit de bedoeling
  • het vergroten van eigenaarschap
  • de omgang met ondersteunende systemen.

Lees meer over de 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling

   
Arend Ardon: Ga op zoek naar de tegendenkers en lastpakken

Democratische principes, zoals de meerderheid beslist, zijn de dood in de pot voor vernieuwing. Volgens Arend Ardon staat de meerderheid vaak voor de status quo, en moet je soms doelbewust een andere richting op.

We willen een klimaat waarin mensen ondernemerschap tonen. We willen creativiteit en we willen samenwerking in netwerken. En die ambities kun je niet op een ouderwetse manier uitrollen.

Lees welke beelden Arend Ardon heeft voor een effectievere benadering.

   
Lenette Schuijt: Het belang van context bij veranderingen

Theorieën over verandering maken zelden onderscheid naar het type organisatie. Alsof concepten die werken in een bepaalde sector zomaar overgeplaatst kunnen worden naar een andere sector. Alsof het niet uitmaakt of je in een gemeente of in een productiebedrijf agile invoert.

Lees meer over het belang van context bij veranderingen

   
Shirine Moerkerken: Waarnemen zonder te oordelen

Als we waarnemen, selecteren we. We kunnen niet alles waarnemen. Vaak gebruiken we een opgebouwd referentiekader om die selecties te maken. We relateren wat we zien aan ons eigen referentiekader. We moeten proberen om te waarnemen zonder te oordelen.

Lees hoe je waarneemt zonder te oordelen

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.