Sprekers

Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken is interventiekundige. Ze helpt bestuurders, directeuren, managers en medewerkers in organisaties bij het veranderen van de wijze waarop zij antwoorden geven op maatschappelijke vraagstukken. Ze traint collega adviseurs in het vak van interventiekunde. Ze is auteur van het boek 'Hoe ik verander; anders interveniëren in organisaties en maatschappelijke vraagstukken' en richtte in 2008 Strange | Strategy and Change (www.strange.nl) op.  Shirine geeft de laatste sessie en daarnaast is zij bij masterclasses aanwezig. Zij zorgt voor de verbinding tussen de masterclasses en voor de verdieping in je eigen verandervraagstukken.

 
Wouter Hart

Wouter Hart

Oprichter en adviseur bij Verdraaide organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Daarover geeft hij lezingen, workshops en trainingen. Samen met Harry Sonnenschein schreef hij Leiders van vandaag - Lessen voor morgen dat in 2009 genomineerd werd als Managementboek van het jaar. Eind 2012 verscheen Verdraaide Organisaties, dat hij schreef in samenwerking met Marius Buiting en waarvan inmiddels al 60.000 exemplaren over de toonbank gingen. In 2017 verscheen zijn nieuwe boek Anders Vasthouden.

 
Arend Ardon

Arend Ardon

Arend Ardon is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Hij is vennoot bij Holland Consulting Group. Arend doceert aan diverse business schools, onder meer als kerndocent aan de School of Business and Economics van de Maastricht University. Zijn passie is om samen met opdrachtgevers inspirerend te veranderen, beweging te creëren en nieuwe wegen te ontdekken. Dit vraagt soms om het blootleggen en doorbreken van ingesleten patronen, om vervolgens meer snelheid te kunnen maken. Arend is graag intensief betrokken bij vernieuwingsprocessen, vaak ondersteund door zijn team van ervaren verandercoaches. Zijn boeken Doorbreek de Cirkel! en Ontketen vernieuwing! zijn bestsellers.

 
Joris Luyendijk

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk is werkzaam in de journalistiek en bekend van zijn werk als journalist voor de Volkskrant, NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Hij studeerde antropologie aan tal van universiteiten en woonde onder andere in Amerika, Egypte, Libanon, Israël en Groot-Brittannië. Hij is auteur van o.a. de bestsellers Dit kan niet waar zijn en Het zijn net mensen.

 
Lenette Schuijt

Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is organisatiekundige en sinds 1991 directeur van Crystal River Consultancy in Amersfoort. Ze werkt met zowel grote ondernemingen als maatschappelijke organisaties op het gebied van leiderschap, bezieling en zingeving en nieuwe vormen van organiseren. Ze is kerndocent aan verschillende masterprogramma’s. Lenette is auteur van onder meer Wat bezielt ons, Met Ziel en Zakelijkheid en De Kracht van Bezieling. Op haar onderzoeksite watbezieltons.nu verzamelt ze inspirerende voorbeelden van nieuw en anders organiseren.

 

Contact

Heb je vragen over deze collegereeks? Neem gerust contact op met:

Monique Krol
Congresmanager

moniquekrol@vakmedianet.nl
088-5840837

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.